La nostra ànima

Malena és un referent renovador de la cuina de pagès de Lleida, de fruita, horta,
oli d’oliva verge extra i brasa. És un restaurant de cuina saborosa i creativa, molt arrelada al territori.

Història i espai

Malena va néixer el 1991 a la Bordeta de Lleida i, des del 2008, estem a La Vaqueria, de Gimenells.

La Vaqueria és un espai d’arquitectura curiosa i testimoni d’un període històric, un lloc ineludible per a sentir el cloqueig dels becs de les cigonyes i per a provar la deliciosa plana de Lleida del segle XXI. És un dels espais centrals de la Finca experimental on la IRTA pensa el futur de la fructicultura, els conreus extensius i de l’ús eficient de l’aigua.
De fet, l’esperit de Malena és sostenible i experimental.

A Malena renovem la cuina, les tècniques i la tecnologia, fins a tal punt que hem dissenyat un forn que ens permet un control absolut de la brasa i de les aromes de la llenya que caracteritzen les cuines populars de la plana de Lleida.

Exterior del Restaurante Malena
Sala del Restaurante Malena
Descobreix els nostres espais i salons

Equip

Xixo Castaño Piñol, a la cuina, i Elena Ruiz, a la sala, reconeguts des del 2001 amb estrella Michelin, que avui llueix al costat d’un sol de la Guia Repsol.

L’alineació la completa la segona generació: Pere Castaño, a la cuina, i Elena Ruiz  i Joan, a la sala i sommelier.

Xixo Castaño de Malena Gastronomia
Elena Ruiz de Malena Gastronomia
Equipo de Malena Gastronomia

La nostra gastronomia

El fet de viure envoltats d’horta, fruiters i oliveres ens influeix d’una
manera tan determinant que és la nostra inspiració, canviant per
les variacions constants de les estacions.
4
Timeline main image
A la primavera es troben dos dels plats més representatius: el celebrat patates, faves i caragols a l'allioli de menta i el cavalló de calçots.
5
Timeline main image
A l'estiu, els bombons de fruita, gaspatxo de préssec amb areng, el paraguaià escalivat amb llamàntol i suc del seu cap o la mantega blanca de pera amb caviar.
4
Timeline main image
A la tardor, la esqueixada de ceps, all blanc de pinyons amb rovellons i escuma de fum de pi, perdiu a la vinagreta o el bombó de llebre i pera a la xocolata.
5
Timeline main image
Entre la tardor i l'hivern arriba la nova collita d'oli d'oliva verge extra, que durant tot l'any ungeix i amaneix la majoria dels plats del Malena.
4
Timeline main image
A l'hivern, la velouté de pollastre de corral amb tòfona i foie-gras, carpaccio de carxofes amb cloïsses i toffe de llimona, el caviar amb espàrrecs i els calçots i la patata i pèsols, que segueixen a la primavera.

Carta

Plats de tota la vida reinventats amb mètodes innovadors i elaborats amb productes autòctons que no deixaran a ningú indiferent.

Menú de la pissarra

Un menú amb una degustació de primers amb snacks, platets elaborats amb fruites del terrer i platets calents. Seguits per segons i postres a triar.

Menú Q

El nostre menú degustació de 25 passades que inclou snacks, platets elaborats amb fruites del terrer, primers calents de la terra, quatre segons i una selecció de la nostra cuina dolça.

Per a reserves, truqui'ns al 973 748 523 o escrigui'ns a xixo@malenagastronomia.com
Image Item
Image Item
Image Item